Вчені, надувши щоки, пообіцяли, що машина часу буде створена

Проте перевірити правдивість обіцянок жодної змоги нема.

Фото: inforesist.org

Вчені з США та Канади створили математичну модель машини часу. Стаття дослідників опублікована в журналі Classical and Quantum Gravity, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку фахівців, вона являє собою «ящик» або «бульбашку», який дозволяє з пасажирам, що находяться всередині нього, переміщатися в минуле і майбутнє. Сама машина повинна рухатися уздовж кругової траєкторії, що проходить через простір-час.

Відповідно до теорії відносності Ейнштейна, в нашому Всесвіті можливе існування замкнутих часоподібних кривих (англ. Closed timelike curve, CTC). Вони можуть утворитися тільки в тому випадку, якщо просторово-часовий континуум скривиться особливим чином, формуючи, наприклад, кротові нори. Якщо рухатися уздовж цих кривих, можна подорожувати в майбутнє і минуле, повертаючись потім у вихідну точку.

Були придумані різні умови, при яких можливе виникнення СТС, проте у кожному випадку подорожі в часі виявляються неможливими. Стівен Хокінг запропонував гіпотезу захищеності хронології, в якій стверджується, що спроба створення замкнутих часоподібних кривих повинна обов'язково призводити до появи чорної діри. Проте автори роботи вважають, що можливе існування СТС, на які не поширюються дані обмеження.

Вчені запропонували математичну модель машини часу, звану TARDIS (англ. Traversable Acausal Retrograde Domain in Spacetime). За своїм принципом дії вона нагадує міхур Алькубьерре, який дозволяє знаходиться всередині нього космічному кораблю досягати надсвітовою швидкості. Однак TARDIS повинна переміщатися по замкнутій кривій, щоб люди, що знаходяться в ній, відчували постійне прискорення. При цьому зовнішній спостерігач побачить дві версії мандрівників всередині міхура: для однієї час тече нормально, а для іншої - в зворотному напрямку.

Хоча існування даної машини часу, на думку дослідників, теоретично можливо, залишається невідомим, яким чином можна викривити простір-час.

Машина часу TARDIS присутня в британському фантастичному серіалі «Доктор Хто». У ньому розповідається про пригоди інопланетянина на ім'я Доктор на інших планетах і в різних часових епохах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...