ГоловнаСвіт

Туреччина заблокувала "Вікіпедію" (оновлено)

Інтернет-енциклопедія "стала частиною кампанії з очорнення іміджу Туреччини на міжнародній арені". 

Туреччина заблокувала "Вікіпедію" (оновлено)
Фото: gorod55.ru

Влада Туреччини заблокувала доступ до онлайн-енциклопедії "Вікіпедія".

Про це повідомляє Hurriyet. Причина блокування невідома.

Видання уточнює, що заблокований доступ до версії "Вікіпедії" на всіх мовах. Турецька моніторингова група інтернет-блокувань повідомляє, що розпорядження про обмеження доступу до "Вікіпедії" віддала турецька влада. Воно набуло чинності о 08:00 29 квітня.

Hurriyet зазначає, що доступ до "Вікіпедії" був заблокований відповідно до турецького закону номер 5651, однак конкретні причини таких заходів не уточнюються. РИА Новости уточнює, що цим законом в Туреччині регулюється інтернет-мовлення і злочини, які вчиняються в цій сфері.

Оновлено. У Міністерстві транспорту, судноплавства і зв'язку Туреччини повідомили, що керівництво Вікіпедії повідомляли про необхідність відмови від розміщення помилкової та необґрунтованої інформації про якісь зв'язки Анкари з терористичними організаціями. Незважаючи на неодноразові попередження, ресурс відмовився видаляти контент, передає Anadolu.

Влада Туреччини вважає, що замість внеску в боротьбу з тероризмом інтернет-енциклопедія "стала частиною кампанії з очорнення іміджу Туреччини на міжнародній арені".

У міністерстві зазначили, що в разі видалення цього контенту доступ до ресурсу може бути відновлений.

Після референдуму про внесення поправок до конституції Туреччини, який пройшов 16 квітня, в країні відбулися акції протесту, учасники яких були незадоволені підсумками голосування. Понад 51% турецьких громадян на референдумі проголосували за розширення повноважень президента країни. Deutsche Welle повідомляло, що після референдуму в статтю на "Вікіпедії" про президента Туреччини Реджепа Ердогана почали вносити правки, приписуючи йому прізвисько "диктатор". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram