Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 00:40

Кличко вийде в ринг у статусі аутсайдера

 

У ніч проти неділі Володимир Кличко, 41 рік, спробує повернутися на світову боксерську вершину й стати триразовим чемпіоном в надважкій вазі. Українець — до бою 64 перемоги, 53 нокаути, чотири поразки, нуль нічиїх — зустрінеться з британцем Ентоні Джошуа, 27 років, — має 18 перемог у 18 поєдинках, усі нокаутом. Змагатимуться за чемпіонський титул за вер­сією Міжнародної боксерської федерації, який належить британцю. А також — за вакантний пояс суперчемпіона Всесвітньої боксерської асоціації. Усі 90 тис. квитків на стадіон "Вемблі" в Лондоні, Велика Британія, продано. Початок вечора боксу — 29 квітня о 20:30 на телеканалі "Інтер". Текстова трансляція на gazeta.ua, починаючи з 00:00 30 квітня.

Кличко вийде на бій надмотивований і по-спортивному злий. Причина — втрата титулів після десятиліття домінування та зрив матчу-реваншу з Тайсоном Ф'юрі. Битиметься за свою "спадщину". Символічно — проти олімпійського чемпіона 2012-го в Лондоні. Володимир вигравав Олімпійські ігри 1996 року в Атланті, США. Українець вийде в ринг у статусі аутсайдера й намагатиметься довести, що його рано списувати. Розглянемо три, на нашу думку, однаково ймовірні сценарії розвитку подій.

У ринзі зійдуться два боксери з нокаутуючими ударами.

Тому робитимуть ставку на надійність оборонних дій. Буде тактична боротьба протягом усієї 12-раундової дистанції. Бійці особливо не ризикуватимуть. У першій половині поєдинку Джошуа матиме перевагу за рахунок активності та серійної роботи. До середини бою він дещо "підсяде". І тоді дасться взнаки колосальне минуле Кличка. У Джошуа немає досвіду тривалих зустрічей із сильними суперниками. Володимир пристосується до манери британця й почне брати раунд за раундом. Бій закінчиться розділеним або близьким рішенням суддів на користь одного із боксерів. Восени вони зійдуться вдруге в матчі-реванші.

Підбурюваний фанатами Ентоні Джошуа дослухається до поради Пітера Ф'юрі — тренера та дядька колишнього чемпіона світу Тайсона Ф'юрі.

Британець "шукатиме" швидкий нокаут. Діятиме дуже агресивно й спробує перетворити поєдинок у вуличну бійку. У такому разі в межах трьох раундів або Джошуа нокаутує суперника, або Кличко спіймає його в контратаці та завершить бій достроково.

Поєдинок розпочнеться обережно і з розвідки.

Раунду з четвертого-п'ятого проявить себе молодість та фізична міць британського чемпіона. Тоді ж стануть помітними ознаки спортивного старіння українця. Джошуа змушуватиме суперника промахуватися, "пристріляється" й нарощуватиме перевагу. Кличко просто не встигатиме за діями британця. Можливо, декілька разів побуває в нокдауні. Коли в повітрі "запахне" нокаутом і Володимир зрозуміє безперспективність продовження боротьби, він вирішить поберегти здоров'я. Навряд чи готовий "померти" в ринзі заради перемоги. Відтак його кут відмовиться від бою в перерві між раундами. Або викине білий рушник, визнавши поразку, прямо по ходу поєдинку. Після цього Кличко оголосить про завершення кар'єри.

Зараз ви читаєте новину «Кличко вийде в ринг у статусі аутсайдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути