REUTERS

Білий дім опублікував список досягнень президента США Дональда Трампа за перші 100 днів на чолі країни. Довідка "100 днів безпеки і захищеності президента Трампа" розміщена на сайті Білого дому.

У розділі про збереження національної безпеки вказується, що "Трамп зміг протистояти країнам, які загрожували національній безпеці США після багатьох років невдалої дипломатії".

Одним із пунктів у списку стала ізоляція Сирії і Росії в ООН. Зокрема, вказується, що Трамп домігся "подальшої ізоляції Сирії і Росії в ООН шляхом успішної дипломатії з керівником Китаю Сі Цзіньпіном".

Відео дня

Читайте такожПерші сто днів президентства: Трамп став найбільш непопулярним лідером за 65 років

Крім того, у список досягнень Трампа увійшло введення санкцій проти Сирії після хімічної атаки в Ідлібі, а також санкцій щодо Ірану через порушення міжнародного договору про обмеження використання балістичних ракет.

Трамп за перші 100 днів підвищив витрати на $54 млрд, сприяв ізоляції Північної Кореї і запобіганню ядерних випробувань КНДР.

Зазначається, що дії Трампа також "різко позначилися" на нелегальній міграції. Так, із січня кількість нелегальних переходів південного кордону країни скоротилася на 61%. Крім того, президент підписав розпорядження про початкове фінансування будівництва стіни на кордоні Мексики та США.