Призовники не отримуватимуть повісток на кордоні України

Призовники не отримуватимуть повісток на кордоні України

Фото: УНІАН

Раніше була поширена інформація про те, що військкомати нібито просили виставити своїх співробітників на пунктах пропуску.

Військові комісари та прикордонники не будуть видавати повістки на строкову службу у ЗСУ і Нацгвардії у пунктах пропуску "Рава Руська", "Шегині" та будь-якому іншому.

Про це заявили прес-офіцер ОК "Захід" Анатолій Прошин та речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Українська правда. Таким чином вони прокоментували інформацію про нібито прохання військкоматів виставити на пунктах пропуску своїх співробітників для вручення повісток призовникам. 

"Ніяких звернень з боку військових до Державної прикордонної служби не було. Вручення повісток громадянам України на проходження строкової військової служби буде здійснюватися винятково в рамках чинного законодавства", - запевнив Прошин.

Слободян заявив, що жодних вручень повісток на кордоні не буде, бо це не передбачено законодавством.

"Ми діємо тільки в межах чинного законодавства. Ніяких змін, які б регламентували порядок роботи предстваників військкоматів поряд із пунктами пропуску чи у пунктах пропуску немає. Тому на Державну прикордонну службу ніхто жодних додаткових повноважень не покладав. Тому ця інформація не має під собою жодного підґрунтя", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, у квітні - травні 2017 року до Збройних Сил України та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 14 135 осіб.

Генштаб пояснив, кого з офіцерів запасу призиватимуть на службу в армію

Генштаб пояснив, кого з офіцерів запасу призиватимуть на службу в армію

Повʼязані теми:

Наступна публікація