На початку квітня проти полковника-"сепаратиста" відкрили кримінальне провадження, - СБУ

Однак підозру Юрію Голубану поки що не оголошували.

Юрій Голубан. Фото:http://apravda.com/

Служба безпеки України в квітні зареєструвала кримінальне провадження щодо можливої участі в терористичній організації полковника поліції Юрія Голубана. Про це на брифінгу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

На питання щодо кваліфікації зареєстрованого Головним слідчим управлінням СБУ кримінального провадження стосовно Голубана Ткачук відповів: "Якщо я не помиляюся, то по Голубану ще 6 квітня було зареєстровано провадження Генеральною прокуратурою, а 8-го, згідно з рішенням суду, ще одне провадження - Службою безпеки. Розслідування проводиться за ознаками статті Кримінального кодексу 258 прим. - участь у терористичній організації".

Крім того, на питання, чи оголошувалася Голубану підозра, Ткачук відповів: "Наскільки мені відомо, підозра йому не оголошувалося. І відповідно, як підозрюваний він в цій справі не проходить. Здійснюється перевірка, проходить комплекс експертиз, які призначені слідчими".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...