Американський астронавт NASA Пеґґі Уїтсон установила новий рекорд за тривалістю перебування в космосі. Вона на сьогоднішній день і далі перебуває на борту Міжнародної космічної станції у складі місії.

Про це повідомляється на сайті агентства. 24 квітня завершився п'ятий місяць безперервного перебування Уїтсон на МКС. Вона взагалі провела в космосі 534 дні, але її місія все ще триває.

Це не єдиний рекорд на рахунку Уїтсон на службі NASA. У 2008 році вона стала першою жінкою - командиром екіпажу МКС. У 2017-му Пеґґі вдалося вдруге поспіль очолити станцію.

Нинішня місія на МКС стала для Уїтсон третьою тривалою. У березні 2017 року її вирішили продовжити до початку осені. Загальний час перебування жінки-астронавта на орбіті складе 650 днів. За час експедицій на МКС Уїтсон вісім разів виходила у відкритий космос, де в цілому провела понад 53 години.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вчені NASA побачили на поверхні Сонця аномальні явища.