Львівське сміття звозять в Чорнобильську зону — офіційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівське сміття звозять в Чорнобильську зону — офіційно

Кримінал
1423
На території зони відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселених населених пунктів Бобер та Королівка у понеділок невстановлені вантажівки вивантажили побутове сміття зі Львова, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в Київській області.
“До Іванківського відділення поліції звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер та Королівка… При проведенні огляду місця події встановлено, що на території зони ЧАЕС знаходиться 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або їх фрагменти, що підтверджують походження твердих відходів зі Львова”, — йдеться в оприлюдненому у вівторок повідомленні.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум доходів громадян — 17 грн) або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Досудове слідство триває.
Нагадаємо, про львівське сміття в зоні відчуження повідомляли ще на початку квітня і в середині березня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас