У банк Жванії-Мартиненка ввели тимчасову адміністрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банк Жванії-Мартиненка ввели тимчасову адміністрацію

Кредит&Депозит
2915
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в “Діамантбанк”.
Згідно з даним рішенням, розпочато процедуру виведення ПАТ «Діамантбанк» з ринку шляхом запровадженням в ньому тимчасової адміністрації строком на один місяць з 17 год. 00 хв. 24 квітня 2017 року до 23 травня 2017 року включно.
Згідно з інформацією, призначено уповноважену особу Фонду та делеговано всі повноваження тимчасового адміністратора Старцевій Тетяні Володимирівні строком на один місяць з 17 год. 00 хв. 24 квітня 2017 року до 23 травня 2017 року включно.
Як вказує НБУ, Діамантбанк, як і вся друга двадцятка банків за розмірами активів, повинен був забезпечити значення нормативу достатності регулятивного капіталу (Н2) не менше 5% за станом на 1 квітня 2017 року.
Банк подав до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання ряду заходів з метою докапіталізації фінустанови.
“Протягом 2016 керівництво і власники істотної участі банку вживали заходів для виконання вимог щодо докапіталізації, зокрема шляхом погашення кредитів позичальників – пов’язаних осіб, надання безповоротної фінансової допомоги, збільшення обсягу забезпечення по кредитах”, – повідомляє Нацбанк.
Але за станом на 1 квітня Діамантбанк не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, в результаті чого банк не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу.
З огляду на зазначене, правління Національного банку прийняло рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.
Нагадаємо, що акціонерами банку є Давид Жванія (23,8% акцій) і колишній депутат Ради від “Народного фронту” Микола Мартиненко (2,5% акцій).
Національний банк наголошує, що 96% (39 тисяч осіб) усіх вкладників ПАТ “Діамантбанк” отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн.
Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 1.1 млрд грн.
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 24-е місце (7,4 млрд гривень) серед 93 діючих банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас