$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Ситник про Мартиненка: У нас є три справи

Ситник про Мартиненка: У нас є три справи Ситник не став розкривати подробиць розслідувань
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

Щодо колишнього народного депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка Національне антикорупційне бюро України розслідує три справи, одна з яких підходить до завершення, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує три справи, у яких фігурує колишній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко. Про це в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Щодо однієї з них було рішення суду першої інстанції Солом'янського районного суду Києва, який нібито зобов'язав нас закрити провадження. Але 14 квітня це рішення суду першої інстанції скасував Апеляційний суд Києва. І тепер ми впевнено йдемо до остаточного результату", – сказав він.

Ситник відмовився розкривати фабулу справи та розповідати інші подробиці про справи Мартиненка. Відомо, що обшуки у пов'язаних з екс-нардепом справах проводили, речові докази вилучали.

"Чи проводили обшуки у нього особисто вдома – я не готовий сказати", – зауважив Ситник.

Мартиненка затримали ввечері 20 квітня. Екс-нардепа підозрюють у зловживаннях під час виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати його на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн грн.

22 квітня Солом'янський райсуд обрав запобіжний захід Мартиненкові у вигляді особистої поруки. Поручителями визначили 18 нардепів від "Народного фронту", а також міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова та заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру.

Матеріали за темою