Українці планують змусити Аграмунта "добровільно" подати у відставку

Понеділок, 24 квітня 2017, 15:37

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи наполягає на тому, щоби президент ПАРЄ Педро Аграмунт подав у відставку, враховуючи свої помилки та звинувачення на його адресу.

Про це заявив голова делегації Володимир Ар’єв у коментарі кореспонденту "Європейської правди" в Страсбурзі.

"Аграмунт має подати у відставку, іншого варіанту немає. Він пропустив час, коли було можливо пояснити його поїздку", - наголосив він.

Водночас Ар’єв визнав, що наразі не існує юридичних шляхів звільнити Аграмунта з президентської посади проти його волі.

"В асамблеї ніколи не було такого президента, щоби виникало питання відставки, через це процедура імпічменту наразі не передбачена. Тому єдиний шлях – вимагати його добровільної відставки", - пояснив він

Ар’єв окремо наголосив, що ідея про запровадження процедури імпічменту президента, яка обговорюється нині, не може підмінити дане рішення, оскільки навіть в разі затвердження такої процедури вона не буде поширюватися на чинного президента.

"У нас не залишається інших варіантів: ми маємо його змусити його написати заяву про відставку. Ми будемо закликати інші групи та національні делегації підтримати нас – як ці сталося сьогодні (коли Аграмунта змусили тимчасово відмовитися від головування)".

За словами Володимира Ар’єва, українська делегація наполягатиме, щоби слухання щодо поїздки Аграмунта до Сирії, заплановані на вівторок, відбулися у відкритому для ЗМІ режимі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.