Війна на Донбасі та новий президент Франції: Чи варто очікувати сюрпризів? - Арестович

На думку аналітика, політика у Європі щодо Донбасу радикально не зміниться. Ні у Франції, ні в Німеччині немає такої політичної культури, яка дозволяє радикально міняти точку зору.

Олексій Арестович. Фото:uapress.info

Позиція Франції та Німеччини щодо війни на Донбасі не піддасться радикальним змінам після зміни влади в цих країнах. Таку думку Обозревателю висловив аналітик Олексій Арестович, зазначають Патріоти України.

"Я вас запевняю: політика щодо Донбасу радикально не зміниться. Ні у Франції, ні в Німеччині немає такої політичної культури, яка дозволяє радикально міняти точку зору. США - це та країна, де можна радикально міняти точку зору, що Трамп і зробив. Але ви бачите, з якими проблемами і скрипом йому це вдається", - сказав він.

"Чи це означає, що Європа продовжить свою стару добру пісню про дотримання Мінських угод?" - запитали в експерта. "Так. При будь-якому новому керівництві очікувати сюрпризів там не треба, сюрпризи треба очікувати хіба що з боку Москви. А так буде те ж саме - з більшим чи меншим ступенем залученості, з більшим чи меншим ступенем риторики. Але політична логіка буде та ж, тому що основна ставка Європи - на стабільність. З її політичного поля давно викинуті ті, хто можуть діяти радикально", - переконаний Арестович.

Експерт також спробував висловити прогнози щодо дії Кремля в подібній ситуації. "Вони проведуть переговори з європейцями, з'ясують окремі нюанси і акценти, і після цього приймуть план. Але він буде невеликий, не стратегічний", - відповів аналітик.

Він запевнив, що "їхні цілі залишаються незмінними: залежність України від Росії, недопущення її в ЄС і НАТО". Але в Кремлі "воліють планувати і діяти на невеликі терміни - до місяця. Тому що сильно змінюється кон'юнктура в світі - в Україні, в Росії, в Європі, на Донбасі", - додав Арестович.

Він також вказав на проблему, з якою зіткнувся Кремль в ситуації наявності "занадто багатьох криз, що відбуваються одночасно". "Російська централізація має дуже суттєву перевагу, коли треба вирішувати завдання по одному об'єкту, але коли таких об'єктів стає кілька - Європа, Україна, КНДР, Сирія - вони просто не встигають приймати рішення. Один центр прийняття рішень не встигає обробляти інформацію і вчасно реагувати" , - констатував аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...