14:34 20.04.2017

РФ планує поступово інтегрувати Донбас, але не анексувати або визнати його незалежність - ЗМІ

2 хв читати
РФ планує поступово інтегрувати Донбас, але не анексувати або визнати його незалежність - ЗМІ

РФ не має наміру визнавати або анексувати контрольовані незаконними збройними формуваннями окремі райони Донецької і Луганської областей, але буде намагатися максимально інтегрувати їх, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на три своїх джерела в Кремлі.

"Поки Кремль продовжує публічно підтримувати угоду, за дотриманням якої спостерігали Німеччина і Франція в 2015 році, реальна стратегія Путіна (президент РФ Володимир Путін - ІФ) в Україні полягає в тому, щоб повністю відокремити дві прикордонні області, відомі як Донбас, шляхом поступової інтеграції з Росією ... Вони не планують визнавати або анексувати ці території", - йдеться в повідомленні з посиланням на "трьох осіб, близьких до керівництва в Москві".

У повідомленні також зазначається, що В.Путін використовує "змішані сигнали з США, щоб спокійно затягти лещата Росії на двох бунтівних областях України, поховати надії на укладання мирної угоди в Європі і звільнитися від санкцій найближчим часом".

Bloomberg зазначає, що РФ діє поступово, "використовуючи блокаду українських активістів як політичне прикриття, щоб взяти на себе ключові економічні зв'язки з сепаратистськими зонами".

"Минулого тижня Російські залізниці знизили тарифи на транспортування вугілля і залізної руди в пункти поблизу районів, контрольованих бойовиками, де металургійна промисловість забезпечує більшість робочих місць. Це дозволить Росії замінити українські поставки, зупинені Києвом, і забезпечити стале функціонування металургійних заводів, вважають два людини в галузі ", - пише інформагентство.

Також видання нагадує, що раніше в цьому році В.Путін підписав указ про визнання паспортів та інших документів, виданих сепаратистами в Луганську і Донецьку, які вже оголосили рублі своєю офіційною валютою. "Кремль також розглядає можливість полегшення того, щоб 2 мільйони жителів регіонів стали громадянами Росії, що різко ускладнить будь-яку спробу Києва відновити контроль", - наголошується в повідомленні.

В Bloomberg зазначають, що РФ підтримує низку сепаратистських регіонів у колишніх радянських республіках, використовуючи їх як важелі впливу на прозахідні уряди в тому, що РФ вважає своєю сферою впливу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА