13:07 20.04.2017

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишніх керівників НАСК "Оранта"

3 хв читати
Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишніх керівників НАСК "Оранта"

Колишні глава наглядової ради НАСК "Оранта" (Київ) Олег Спілка і член наглядової ради Олександр Тимінський на прохання України оголошені Інтерполом в міжнародний розшук, повідомляє юридична фірма "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси БТА Банку (Казахстан), що є найбільшим акціонером НАСК.

Відповідно до прес-релізу компанії, О.Спілка і О.Тимінський звинувачуються в розкраданні майна страхової компанії на суму понад $10 млн. Згідно з матеріалами кримінального провадження, підозрювані організували в 2008 році схему передачі підконтрольної їм фірмі прав на товарні знаки НАСК "Оранта". Ціна угоди становила 6 млн грн. Ті ж знаки два місяці по тому були передані назад НАСК в оренду терміном на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн грн. За аналогічною схемою у 2009 році виведені кошти під час продажу і зворотної купівлі страховиком частки в статутному капіталі ТОВ "Гарант-Асістанс", у результаті чого компанії було завдано збитків у розмірі 16 млн грн.

За інформацією юридичної фірми, слідче управління Головного управління Національної поліції в Києві висунуло О.Спілці та О.Тимінському підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) із санкцією до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, НАСК "Оранта" повернула собі право на використання власних торгових марок: Вищий Господарський Суд України 27 вересня 2016 року ухвалив постанову, якою залишив чинним рішення Господарського суду і постанову Київського апеляційного господарського суду, якими визнано недійсним договір від 2008 року про передачу "ІМГ інтернешнл холдинг компанії" виняткових майнових прав на знаки для товарів і послуг, що належать НАСК "Оранта". Також визнані недійсними свідоцтва на знак для товарів і послуг "Оранта" та слоган "Оранта оберігає Україну", які були безпосередньо зареєстровані на ТОВ "ІМГ інтернешнл холдинг компанії".

Повідомлялося також, що згідно з базою даних "Зареєстрованих в Україні знаків для товарів і послуг" Українського інституту промислової власності "товарний знак НАСК "Оранта", а також салоган "Оранта оберігає Україну" зареєстровані "ТОВ "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії" в жовтні 2008 року .

Крім того, ТОВ "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії" у жовтні 2009 року зареєструвала товарний знак "Оранта Жизнь", "Оранта Життя" і Oranta Life на білому і синьому тлі.

Як зазначалося в примітках до фінансового звіту НАСК "Оранта" за 2013 рік, складеного відповідно до міжнародних стандартів і опублікованого в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, за звітний період компанія заплатила за оренду торгової марки 52,384 млн грн.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних і фізичних осіб, засновниками ТОВ "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії" на момент реєстрації 15 лютого 2008 року були О.Спілка (внесок до статутного фонду -1,9 млн грн), О.Тимінський - 1,899 млн грн, компанії "Чілвел Лімітед" (Кіпр) - 2,1 млн грн, Беквуд Холдінгс Лімітед - (Кіпр) - 23,6 тис. грн, "Леоберг Холдінгс Лімітед" (Кіпр) - 2,938 млн грн, "Орбелон Трейдинг Лімітед" -2,938 млн грн. Статутний капітал становив 11,8 млн грн.

Компанія спеціалізувалася на посередництві в договорах із цінних паперів або товарів (основна діяльність) та іншій допоміжній діяльності у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення. Керівником "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії" на момент реєстрації відповідно до статуту товариства був О.Спілка.

О.Спілка з квітня 2004 року - голова правління НАСК "Оранта", з 2008 року - голова наглядової ради НАСК "Оранта", президент ТОВ "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії". У 2010 році був визнаний переможцем 14-ої загальнонаціональної програми "Людина року" в номінації "Лідер страхового ринку року-2009".

НАСК "Оранта" є правонаступницею "Укрдержстраху", заснованого 25 листопада 1921 року. У 1993 році "Укрдержстрах" був перетворений на ВАТ "НАСК "Оранта".

Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" заснована 1997 року. Наразі в шести офісах фірми в Києві, Харкові, Дніпрі, Сімферополі, Москві й Таллінні працює понад 150 співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА