четвер, 20 квітня 2017 13:31

Блокада Донбасу увійшла в агресивні плани Путіна - ЗМІ

Блокада Донбасу увійшла в агресивні плани Путіна - ЗМІ
Кремель хоче захопити ключові економічні зв'язки з окупованими територіями. Фото: Reuters

Незважаючи на удаване замороження конфлікту на Донбасі, реальна стратегія президента РФ Володимира Путіна - повністю відокремити регіон від України й поступово ввести до складу Росії.

Про це сказали три близькі до Кремля джерела агентству Bloomberg, повідомляє "Українська правда".

"У той час як Кремль продовжує публічно підтримувати угоду (що території ОРДЛО мають залишатися у складі України. - Gazeta.ua), дотримання якої контролювали 2015-го Німеччина і Франція, реальна стратегія Путіна в Україні - повністю відокремити два прикордонних регіони, відомі як Донбас, шляхом поступової інтеграції у Росію", - вказує видання.

Його джерела стверджують, що російський лідер не збирається визнавати або офіційно анексувати Донецьку і Луганську області.

Двоє західних дипломатів у Москві розповіли виданню, що стратегія Путіна полягає в зміцненні важелів впливу для посилення контролю Кремля над Донбасом у короткі терміни.

ЗМІ повідомляє, що Росія рухається поступово - використовуючи введену Україною торговельну блокаду, вона намагається захопити ключові економічні зв'язки з окупованими територіями.

Як доказ свого твердження Bloomberg нагадує про визнання Росією паспортів, виданих в ОРДЛО, та плани Кремля полегшити отримання громадянства РФ для 2 млн жителів окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готується піти по всіх напрямках - Турчинов

Президент Петро Порошенко засудив торговельну блокаду окупованого Донбасу. За економічні втрати від цієї акції відповідальність поклав на ДНР і ЛНР, а також "Самопоміч", "Батьківщину" та інших "зачинщиків".

Пізніше Рада національної безпеки і оборони за пропозицією Порошенка ухвалила рішення про тимчасове припинення транспортного сполучення з непідконтрольними територіями Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Блокада Донбасу увійшла в агресивні плани Путіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути