Зеркаль: вірю, що суд ООН ухвалить рішення на користь України

Середа, 19 квітня 2017, 11:38

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль вірить у те, що Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалить рішення на користь України.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжую вірити, що судді нас почули та прийняли рішення, спрямоване на захист прав людини та убезпечення від подальшого погіршення ситуації протягом розгляду справи по суті", - написала Зеркаль.

При цьому вона зазначила, що "очікування справедливості часто перевищують можливості застосування норм міжнародного права".

"Тому ми постійно працюємо над тим, щоб ефективно використати усі наявні правові інструменти для притягнення Росії до відповідальності", - заявила Зеркаль.

Як повідомлялося, Міжнародний Суд ООН у справі за скаргою України проти Російської Федерації може накласти обмеження також на українську сторону – попри те, що відповідачем у справі є РФ.

В той же час в МЗС вважають, що ухвалення Міжнародним Судом ООН будь-яких заходів проти Російської Федерації у справі за скаргою України можна буде вважати перемогою української сторони.

Детальніше про очікування щодо першого рішення Міжнародного суду ООН у справі Україна проти Росії  - у статті "Санкції на обидва боки: яким стане перше рішення Гааги у справі "Україна проти Росії" .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.