$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +4 Київ

Розенко назвав думку голови місії МВФ в Україні щодо пенсійної системи "жахливо непрофесійною"

Розенко назвав думку голови місії МВФ в Україні щодо пенсійної системи "жахливо непрофесійною" Розенко назвав статтю Родена маячнею
Фото: Ольга Богомолець / Facebook

Стаття голови місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рона ван Родена, який написав, що пенсійна система України не змінилася з радянських часів, є маячнею, уважає віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко назвав маячнею присвячену пенсійній системі України статтю голови місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рона ван Родена, у якій написано, що пенсійна система в Україні не змінилася з радянських часів. Про це Розенко написав у коментарях у Facebook.

"Після слів "експерта", що "основна структура пенсійної системи не змінилася з радянських часів", пропало будь-яке бажання читати цю всю маячню до кінця", – сказано в повідомленні.

Слова Родена про те, що "уведення накопичувальної пенсійної системи (другий рівень)" як доповнення до чинної системи не матиме особливого сенсу "без попереднього виправлення недоліків чинної системи" Розенко прокоментував так: "Узагалі no comment", назвавши згадку Роденом "другого рівня" "сентенціями".

"Людина просто не розуміє, що це таке і як воно все працює. Жахливий непрофесіоналізм!" – заявив віце-прем'єр-міністр.

Статтю Родена "Україна потребує реформування пенсійної системи. Терміново" опублікували сьогодні в "Економічній правді". У ній голова місії звернув увагу на велику кількість в Україні пенсіонерів, пропорція яких відносно громадян, які працюють, становить "майже один до одного".

Серед рекомендацій, які озвучив Роден, – обмеження можливості достроково вийти на пенсію, скорочення кількості підприємств, які платять мало чи зовсім не сплачують внесків за найманих працівників.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення пенсій і скасування їх оподаткування з 1 жовтня поточного року.

Міністр соціальної політики Андрій Рева 7 квітня повідомив, що нині в Україні пенсійний вік для жінок становить 58,5 років. За його словами, відповідно до пенсійної реформи 2011 року, вік для виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку до 2021 року. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки – у 60 років.