Британія хоче залишити європейські агентства після Brexit, ЄС - проти

Вівторок, 18 квітня 2017, 12:33

Майбутнє розташування двох агентств Європейського Союзу, що базуються в Лондоні, стане предметом переговорів про Brexit, але чиновники ЄС кажуть, що інституції без сумніву переїдуть.

Про це повідомляє Euractiv.

У Лондоні розміщуються Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) і Європейське банківське управління (EВА), і оголошений у березні проект ЄС щодо переговорів містить пункт про те, що інституції мають переїхати до однієї з країн блоку.

Офіційні особи ЄС повідомили що голова Європейської ради Дональд Туск має запропонувати варіанти переміщення до 29 квітня, коли відбудеться саміт лідерів країн ЄС, присвячений Brexit.

В той же час, у британському уряду заявляють, що це питання буде предметом переговорів між сторонами.

Прес-секретар британського департаменту з Brexit повідомив в заяві наступне: "ще не прийнято жодних рішень про розміщення двох агентств, це питання буду предметом переговорів. В рамках цих переговорів уряд буде обговорювати з ЄС і держав-членами, як краще продовжити співпрацю в області банківської справи і регулювання медикаментів в інтересах як Британії, так і ЄС".

Чиновники ЄС кажуть, що немає жодних сумнівів у переміщенні двох агентств, адже вони можуть розміщуватися тільки на території держав-членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.