Порошенко, Путін, Меркель та Олланд обговорили по телефону ситуацію на Донбасі

Порошенко, Путін, Меркель та Олланд обговорили по телефону ситуацію на Донбасі
Нормандська четвірка

Нормандская четвірка наполягає на виконанні Мінських угод

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це в ніч на вівторок повідомила прес-служба Кремля.

У заяві йдеться, що Нормандская четвірка «підтвердила курс на виконання Мінських угод».

«Лідери країн Нормандської четвірки знову підтвердили прихильність виконанню Мінських угод в сфері безпеки і з політичних аспектів врегулювання», - заявили у Кремлі.

Також сторони «вітали домовленість про відновлення перемир'я на Великдень, досягнуту в ході засідання Контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість його суворого дотримання».

Крім того, лідери країн закликали активізувати роботу з обміну заручників за формулою «всіх на всіх».

«Висловлено співчуття у зв'язку з випадками погроз стосовно Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - повідомили в Кремлі.

Також сторони висловили надію на те, що Олланд продовжить роботу в рамках Нормандської четвірки і після президентських виборів у Франції.

Як повідомляв «Главком», в понеділок з початку доби до 18:00, проросійські бойовики 15 разів обстріляли українських захисників. Один український воїн отримав бойове травмування. Ввечері окупанти обстріляли з мінометів Авдіївку: пошкоджено вісім житлових будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: