$39.67 €42.52
menu closed
menu open
weather +11 Київ

У Південній Кореї пообіцяли рішуче відреагувати на запуск ракети КНДР

У Південній Кореї пообіцяли рішуче відреагувати на запуск ракети КНДР Південна Корея засудила запуск ракети КНДР
Фото: EPA

Після невдалого запуску ракети КНДР у Південній Кореї скликали постійне засідання комітету Ради національної безпеки.

Південна Корея рішуче відреагує на невдалі ракетні випробування Північної Кореї. Про це заявило південнокорейське міністерство оборони, повідомляє агентство Yonhap.

Після запуску ракети КНДР у Південній Кореї скликали постійне засідання комітету Ради національної безпеки.

Міністерство закордонних справ Сеула "рішуче засудило" запуск, попередивши, що Пхеньян зіштовхнеться із "серйозними каральними заходами" в разі проведення ядерного випробування або інших великих стратегічних провокацій.

Сьогодні вранці КНДР здійснила тестовий невдалий запуск ракети на східному узбережжі країни. У Пентагоні поки що не встановили типу запущеної ракети.

Лідер КНДР Кім Чен Ин неодноразово заявляв, що країна нарощуватиме ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

9 вересня 2016 року Пхеньян офіційно підтвердив проведення ядерних випробувань, які спричинили напередодні землетрус магнітудою 5,3 бала. Влада КНДР заявила, що країна відтепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.

5 квітня 2017 року КНДР запустила балістичну ракету в бік східного узбережжя Південної Кореї. Вона пролетіла приблизно 60 км.

Після цього Вашингтон більше не коментує поведінки КНДР. Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що сказали вже достатньо.

14 квітня телеканал NBC із посиланням на джерело в американській розвідці повідомив, що США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, щоб запобігти черговому випробуванню ядерної зброї Пхеньяном. У північнокорейському Генеральному штабі заявили, що КНДР може атакувати як американські військові бази в Японії та Південній Кореї, так і резиденцію президента в Сеулі.

США перекинули два есмінці до берегів Північної Кореї – човни з крилатими ракетами "Томагавк" уже за 500 км від передбачуваного місця майбутніх ядерних випробувань. Американські військові на японському острові Окінава вживають заходів у разі необхідності перехоплення ракет КНДР. Пасажирські літаки обминають Північну Корею, а в повітряному просторі КНДР на 23.00 14 квітня не було жодного повітряного судна.