Знімальна група «Слідство.Інфо» заявляє про обстріл на Київщині

Знімальна група «Слідство.Інфо» заявляє про обстріл на Київщині

14 Квітня 2017
2061

Знімальна група «Слідство.Інфо» заявляє про обстріл на Київщині

2061
Журналісти-розслідувачі проекту «Слідство.Інфо» Максим Опанасенко і Кирило Шапарь заявляють, що їх обстріляли зі зброї під час збору інформації для програми. Під селищем Плюти Київської області група вела зйомку з дрона маєтку одного з українських олігархів.
Знімальна група «Слідство.Інфо» заявляє про обстріл на Київщині
Знімальна група «Слідство.Інфо» заявляє про обстріл на Київщині

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Перше повідомлення залишив у Facebook журналіст Максим Опанасенко: «Вперше нас обстріляли. Під Плютами. Стріляли не в дрон, а конкретно в наше авто з-за лісу. Було випущено щонайменше п'ять куль, свист було чутно в метрі-півтора над машиною. Цілі, тікаємо».

Пізніше у коментарі він повідомив, що коли журналісти вже завершили зйомку, з боку лісу по них відкрила вогонь зі зброї невідома особа. Знімальній групі довелося терміново втікати з місця події.

«Фактично, це Конча-Заспа. Відзнялися абсолютно спокійно. При цьому ми намагаємося не порушувати приватний простір – ми максимально підіймаємо дрон для того, щоб було видно, але не залітаємо на територію об’єкту», – розповів журналіст Максим Опанасенко.

За його словами, водій знімальної групи дуже швидко зреагував.

«Коли ми почали розбирати дрон, щоб сховати у багажник, то почули постріли, десь метр-півтора над автівкою. Водій, дякувати Богу, дуже швидко зреагував, сказав нам ховатися, заскочив на водійське місце і дав по газах. Ми чули п’ять пострілів», – згадує журналіст.

Постраждалих немає, автомобіль також не зазнав пошкоджень. Максим Опанасенко переконаний, що метою острілу було залякування. Окрім знімальної групи і її автомобіля нікого навкруги не було, тож журналісти впевнені, що мішенню були саме вони.

До поліції журналісти не зверталися. Як пояснює Максим Опанасенко, залишатися на місці було небезпечно, а зараз він не бачить сенсу заявляти до поліції через те, що пояснити тепер ситуацію правоохоронцям буде надто складно.

Наразі журналісти намагаються самостійно вирахувати, з якого маєтку велися постріли і, можливо, проведуть власне розслідування. Поки що вони не розкривають інформацію, чий будинок знімали.

За словами Максима Опанасенка, ідентифікувати їх як журналістів здалеку було неможливо, а для з’ясування мети їхнього перебування в зазначеному місці до них ніхто не підходив.

Нагадаємо, минулого року прокурор Олександр Корнієць подав до суду на журналіста Дмитра Гнапа і програму «Слідство.Інфо» за матеріал «Діаманти в багні».

На фото – Максим Опанасенко

Фото:  з Facebook журналіста

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду