ГоловнаПолітика

КМДА: заборона на продаж алкоголю вночі залишається чинною

Київрада подала апеляцію.

КМДА: заборона на продаж алкоголю вночі залишається чинною

Судове рішення, відповідно до якого Київрада повинна скасувати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, не набуло чинності, подано апеляцію, повідомив голова апарату КМДА Володимир Бондаренко.

"Рішення суду, що набули чинності, є обов'язковими для виконання. Київрада сьогодні подала апеляційну скаргу. Ми будемо боротися до кінця! Набуде рішення чинності - будемо виконувати. Але в скасування обмеження реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00 не вірю!" - написав він у фейсбуці.

Бондаренко нагадав, що заборону підтримали усі фракції Київради.

"Хтось сподівається, що Київрада скасує таке рішення?" - риторично запитав він.

Голова апарату КМДА також навів статистику, згідно з якою кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння, за чотири роки зменшилася в чотири рази.

"У 2014 році серед виявлених осіб, які вчинили злочини, 4,5% перебували в стані алкогольного сп'яніння. У 2015 році такий відсоток уже становив 3,1%. У 2016-му - 2,3%. У січні-лютому 2017 року - 1,3%. Кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння за 4 роки зменшилася в 4 рази!" - написав він.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 10 квітня за позовом Київського обласного відділення Антимонопольного комітету України зобов'язав Київраду скасувати рішення про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23:00 до 10:00.

20 грудня це відділення АМКУ зобов'язало Київраду в місячний термін скасувати заборону на продаж алкоголю вночі, проте це рішення столичні депутати проігнорували. Комітет визнав, що Київрада вчинила антиконкурентні дії в частині встановлення не передбачених законами України заборон і обмежень для реалізації товарів.

Рішення про заборону продавати алкоголь уночі Київрада ухвалила 22 вересня 2016 року. Заборона поширюється тільки на продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі. Продаж спиртних напоїв і пива в ресторанних закладах під обмеження не підпадає.

Крім заборони продавати алкоголь у магазинах вночі, в столиці з березня 2016 року діє повна заборона на продаж алкоголю в кіосках, незважаючи на спроби домогтися її скасування в судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram