"Підтримати"
Новини
Всі новини

У Парижі з'являться перші річкові "літаючі" таксі


Скоро у мешканців та гостей Парижа з'явиться можливість пересуватися по річці всередині "літаючих" річкових таксі SeaBubbles. Однойменна компанія планує цього літа розгорнути нову службу екологічно чистого транспорту на Сіні, річці, що проходить через весь Париж.

Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на dailytechinfo

Замість того, щоб рухатися переповненими паризькими вулицями на автомобілях чи автобусах, чотири пасажири зможуть сісти в таксі SeaBubbles, заплативши за це досить скромну ціну, яка не буде перевищувати вартості перевезення відомого сервісу Über.

Екологічно чиста природа транспортного засобу SeaBubbles, є наслідком використання в ній електричної рухової установки, яка живиться енергією з акумуляторної батареї. Висока ефективність руху по воді виходить за рахунок використання підводних крил, що створює враження низького польоту над поверхнею води. Компонування підводних крил створена таким чином, що навіть при русі на максимальній швидкості SeaBubbles не будуть створювати великих хвиль.

Транспортний засіб SeaBubbles, створений конструкторами Аленом Тебо (Alain Thebault) і Андерсом Брингделом (Anders Bringdal), практично не створює шуму, він може на одному заряді акумуляторної батареї пройти відстань 80-100 кілометрів, рухаючись на максимальній швидкості до 35 кілометрів на годину.

Виклик таксі SeaBubbles, або пошук вільного місця в таксі, що рухається в потрібному напрямку, буде проводитися за допомогою спеціалізованої програми для смартфона або планшетного комп'ютера. А переміститися на борт таксі люди зможуть на спеціальних док-майданчиках, розташованих на березі річки. Кожне таксі буде в змозі перевозити до чотирьох пасажирів і одного водія.

Програма впровадження нового сервісу річкових таксі проводиться при повній підтримці адміністрації Парижа.

"Я справді вірю в майбутнє річкового транспорту" - розповідає Енн Ідальго (Anne Hidalgo), мер Парижа, - "Більшість найбільших міст в світі побудовані на берегах річок. Це дає нам ряд переваг, які ми просто зобов'язані використати для зменшення забруднення міського середовища автомобілями і транспортними засобами інших типів".



Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини