У Європейському парламенті 6 квітня на голосування винесуть питання про надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Депутати розглядатимуть його у другій частині пленарного сесії. Вона триватиме з 13 до 15 години за київським часом.

Після позитивного вердикту Європарламенту рішення про скасування віз має затвердити Рада Євросоюзу. Після цієї процедури в травні президент Європарламенту і головуючий в Раді ЄС представник Мальти повинні будуть підписати його.

Рішення про скасування віз вступить в силу на 20-й день після публікації. Це дасть можливість українцям приїздити до країн ЄС на 90 днів, але в'їзд можливий буде тільки за біометричними паспортами.

За прогнозами в Європарламенті є необхідна кількість голосів для затвердження проекту резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Європарламенті 5 квітня проводили дебати з питання скасування віз для громадян України. Депутати зійшлись на думці, що підтримали цю ініціативу і вважають, що безвіз допоможе українцям подолати корупцію і, можливо, швидше завершити конфлікт на Донбасі.