Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко: З 1 квітня суспільство побачить відкритий реєстр ПДВ

01 квітня, 09:37
Фото Миколи Тимченка, "День"

Створення та запуск єдиного автоматичного реєстру відшкодування податку на додану вартість розширить можливості боротьби з корупцією та підвищить довіру бізнесу і громадськості до дій влади.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба президента.

"Починаючи з 1 квітня все суспільство, нарешті, – бізнес, громадські активісти, – побачать відкритий реєстр ПДВ. Це те, чого вони не чекали 25 років. Це була таємниця за сімома печатками. Це було останнє від залишків "азаровщини", які на цьому заробляли і робили політичну корупцію", - зазначив глава держави.

Він зауважив, що серед маніпуляцій з ПДВ, використовувалась схема за якою, наприклад в Україну завозились банани і продавались за готівку. Потім по документам передавались на фірму-транзитера і "перетворювались" на будівельні матеріали, а держава мала відшкодувати ПДВ.

Президент переконаний, що зупинити маніпуляції з відшкодуванням податку на додану вартість можливо лише тоді, коли Державна фіскальна служба разом з Міністерством фінансів, завдяки прозорому механізму, отримає право зупиняти підозрілі операції з повернення ПДВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати