Посол Польщі не відкидає російського сліду у обстрілі консульства в Луцьку

Посол Польщі не відкидає російського сліду у обстрілі консульства в Луцьку

Фото: УНІАН

Коли відкриють консульства, наразі не повідомляється.

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло не відкидає російського сліду в обстрілі консульства у Луцьку. В ексклюзивному інтерв'ю ТСН дипломат повідомив, що це можливо.

Хоча поки що невідомо, хто стоїть за нападом на дипмісію. Але це спроба показати Україну слабкою напередодні голосування Європою безвізового режиму. Про це Ян Пєкло говорив у Луцьку.

Разом із польськими колегами посол зустрічався із керівництвом області за зачиненими дверима. Поки що посол не прогнозує, коли відкриються консульства Польщі. Каже, що це залежить від гарантій безпеки для дипустанов з боку України.

Як повідомив Ян Пєкло, польські фахівці не проводитимуть альтернативного розслідування, а допомагатимуть місцевим правоохоронцям, найперше, в технічних питаннях.

"Чи є російський слід? Можливо. То все вписується у перспективу того, що застрелили екс-депутата російської Держдуми, а вчора був теракт у польському консульстві. Я думаю, хотіли показати, що Україна слабка країна і їй не варто давати безвізовий режим. Це – розрахунок на довгу перспективу і нам конче треба показати, що це не так", - заявив Пєкло.

Нагадаємо,  вночі  29 березня невідомі з важкого озброєння обстріляли генконсульство Польщі в Луцьку. У даху дипустанови  внаслідок обстрілу утворилася дірка, а вікно під ним було розбите.  Консул Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі назвав інцидент терактом. На місці події знайшли металеві уламки зі снаряда гранатомета. Зазначається, що діаметр пробоїни у даху становить 70 см.

Повʼязані теми:

Наступна публікація