Троянский кінь в Україні

Для ведення сучасних кремлівських "гібридних воєн" насамперед потрібні гроші, які необхідно ввезти на територію противника і там легалізувати

Наполеону приписують такі слова: "Для війни потрібні три речі: гроші, гроші і ще раз гроші". Для ведення сучасних кремлівських "гібридних воєн" теж, насамперед, потрібні гроші, які необхідно ввезти на територію противника і там легалізувати. У такій війні агресор спочатку вводить у країну "троянського коня", тобто матеріальну базу для агресії, а потім спираючись на неї захоплює політичну владу. Власність і капітали людей Путіна — як паразит, проникаючи в організм країни-супротивника, руйнує його "імунну систему" і підпорядковує її собі.

Власність і капітали людей Путіна — як паразит, проникаючи в організм країни-супротивника, руйнує його "імунну систему" і підпорядковує її собі

Будь-яка підривна діяльність: підкуп еліти, втручання у вибори, вербування агентів упливу, провокація масових заворушень і т. д. - вимагає великих легальних засобів усередині країни, проти якої ведеться "гібридна агресія". Для цього потрібен "дах" у вигляді власного "законного" бізнесу. Поки що в Україні він працює на путінські інтереси таємно. А потім, у "день X" в офісах комерційних компаній, що належать кремлівським агентам, відкриються віконця, з яких новим "тітушкам" будуть платити гроші, щоб вони нападали на прихильників української незалежності.

Зараз в Україні дуже багато розмов про те, допускати чи ні російську співачку на Євробачення. Кажуть, вона під санкціями. Але, чомусь нічого не чути про персональні санкції проти путінських олігархів, багато з яких прекрасно почуваються в Києві. Ось, наприклад, відомий Олександр Бабаков, найтіснішим чином пов'язаний із Кремлем бізнесмен і політик, що перебуває під санкціями ЄС. В Україні у нього все добре, він тільки розширює свій багатопрофільний бізнес. Бабаков разом із двома іншими пропутінськими бізнесменами, Михайлом Воєводіним і Євгеном Гінером контролюють 10 основних обленерго України. Йому належить також безліч торгових центрів і готелів, у тому числі той, поряд з яким убили Вороненкова. Нещодавно влада дозволила йому повністю викупити "Чернівціобленерго".

Чомусь нічого не чутно про персональні санкції проти путінських олігархів, багато з яких прекрасно почуваються в Києві

Бабаков не просто колишній депутат і віце-спікер Держдуми від Єдиної Росії, який голосував за анексію Криму. Він - "спеціальний представник президента по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном". Тобто, якщо перекласти з пропагандистського мови на російську, він — офіційний уповноважений Кремля з маніпуляцій російськомовними громадянами різних країн в інтересах путінського режиму. Природно, цей "троянський кінь" буде робити все, щоб допомогти кремлівським господарям у війні проти України. Його власність і фінансові ресурси (як і інших російських олігархів) - бомба уповільненої дії під незалежністю країни.

Співачка-інвалід загрожує національній безпеці України, а путінський агент-олігарх, який володіє стратегічними підприємствами, — ні? Здається, очевидний абсурд. Чому не проти нього керівництво країни? Марксист скаже: українській олігархії класова близькість важливіша за національні інтереси - олігарх олігарху око не виклює. Логічно. Але є й простіше пояснення: Бабаков регулярно заносить дуже великі гроші представникам правлячої еліти, щоб вони не чіпали його бізнес.

Бабаков регулярно заносить дуже великі гроші представникам правлячої еліти, щоб вони не чіпали його бізнес

Українська влада не розуміє, що, дозволяючи таким як Бабаков хазяйнувати в своїй країні, не тільки зраджує її інтереси, але і рубає гілку, на якій сидить. Путінські "маркітанти гібридної війни" будуть воювати проти України до останнього долара. А якщо перемога буде за Кремлем, він віддасть своїм вірним бійцям-олігархам в нагороду всю українську економіку, за звичайною своєю рейдерської звичкою, відібравши найбільш ласі шматки у місцевої еліти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі