УНІАН

Сьогодні, 25 березня, у Києві на території напівзакритого Звіринецького кладовища поховали екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, якого 23 березня серед білого дня застрелили у центрі столиці. 

Попередньо о 12:00 Вороненкова відспівали у Володимирському соборі. Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожУ Володимирському соборі закінчилась церемонія відспівування Вороненкова (фоторепортаж)

Відео дня

На похорон політика прибули його дружина Марія Максакова, депутат Держдуми РФ від Новосибірська, який живе в еміграції, Ілля Пономарьов (із ним Вороненков мав зустрітися перед тим, як був застрелений), а також Ольга Курносова, російська активістка.

Крім того, журналісти помітили на похороні українського нардепа Антона Геращенка, який раніше повідомив деталі біографії кілера Вороненкова, який помер у лікарні від поранення охоронця екс-депутата.

Перед тим, як опустили труну, Максакова промовила останнє слово, подякувала чоловіку. Вона також подякувала Україні за те, що прийняла її з покійним уже чоловіком.

Пономарьов, своєю чергою, пообіцяв помститися за Вороненкова. «Ми помстимося», - сказав він.

Загалом на кладовищі було 20 близьких Вороненкову людей та журналісти. 

Як повідомляв УНІАН, Вороненкова вбили 23 березня в центрі Києва. В результаті перестрілки також було поранено охоронця Вороненкова і самого нападника, який пізніше помер від отриманих поранень.

Президент Петро Порошенко назвав вбивство Вороненкова актом державного тероризму з боку Росії, яку екс-депутат Держдуми РФ був змушений залишити з політичних мотивів.

Вороненков був одним із головних свідків російської агресії проти України й, зокрема, ролі екс-президента Віктора Януковича щодо введення в Україну російських військ.