У Києві поховали вбитого екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова

На похорон політика прийшов, зокрема, український нардеп Антон Геращенко.

Сьогодні в суботу, 25 березня, близько третьої по обіді у Києві на території напівзакритого Звіринецького кладовища поховали екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, якого 23 березня серед білого дня застрелили у центрі столиці

Попередньо о 12:00 Вороненкова відспівали у Володимирському соборі. Про це повідомляють кореспонденти ТСН.

На похорон політика прибули його дружина Марія Максакова, депутат Держдуми РФ від Новосибірська, який живе в еміграції, Ілля Пономарьов (із ним Вороненков мав зустрітися перед тим, як був застрелений), а також Ольга Курносова, російська активістка. 

Крім того, журналісти помітили на похороні українського нардепа Антона Геращенка, який раніше повідомив деталі біографії кілера Вороненкова, який помер у лікарні від поранення охоронцем екс-депутата. 

Перед тим, як опустили труну, Максакова промовила останнє слово, подякувала чоловіку. Вдова також подякувала Україні за те, що прийняла її з покійним уже чоловіком.

Пономарьов, своєю чергою, пообіцяв помститися за Вороненкова. "Ми помстимося", — сказав він.

Загалом на кладовищі було 20 близьких Вороненкову людей та журналісти. Журналісти відзначають, що з жінок ніхто не голосив, поховання відбулося досить по-тихому.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина. Попередньо встановлено, що Вороненков із охоронцем вийшли із готелю, тоді невідомий відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю. 

Пізніше кілер помер у лікарні. За словами народного депутата Антона Геращенка, вбивця був агентом російських спецслужб, впровадженим в українські силові структури.

До своєї смерті в інтерв'ю ТСН Вороненков пояснив, чому проголосував свого часу за анексію Криму.

Розстріляний Денис Вороненков за кілька днів до загибелі поспілкувався з журналістами "1+1"

Розстріляний Денис Вороненков за кілька днів до загибелі поспілкувався з журналістами "1+1"

Повʼязані теми:

Наступна публікація