Прощання з екс-депутатом Держдуми Вороненковим: З'явилися перші фото з Володимирського собору

Сьогодні ховають убитого в центрі Києва політика.

Сьогодні в суботу, 25 березня, прощаються із застреленим у центрі Києва екс-депутатом Держдуми РФ Денисом Вороненковим.

Як повідомляють кореспонденти ТСН, його труну вже занесли до Володимирського собору, і почалося відспівування.

Дружина Вороненкова, Марія Максакова на місці і, за словами очевидців, плаче. На відспівування також завітали депутат Держдуми РФ від Новосибірська, який живе в еміграції, Ілля Пономарьов (із ним Вороненков мав зустрітися перед тим, як бути застреленим), також присутня Ольга Курносова, російська активістка. Пономарьов стоїть праворуч від Максакової, ліворуч — Курносова. Також присутня охорона.

Людей зійшлося чимало. На похороні журналісти помітили радника глави МВС та нардепа Антона Геращенка та журналіста Дмитра Гордона. У соборі багато камер.

Як повідомляють журналісти, Максакова вже вийшла з собору, труну Вороненкова винесли.

Вороненкова поховають на Звіринецькому кладовищі.

Відео з відспівування Вороненкова можете переглянути нижче.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянинавнаслідок якої був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю. 

Пізніше кілер помер у лікарні. За словами народного депутата Антона Геращенка, вбивця був агентом російських спецслужб, впровадженим в українські силові структури.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у вбивстві простежується слід спецслужб РФ, а сам інцидент назвав "актом державного тероризму з боку Росії". 

У п'ятницю, 24 березня, стало відомо ім'я вбивці екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який помер у госпіталі після поранення від охоронця, — ним виявився Павло Паршов.

Спочатку інформацію про це розкрили ЗМІ із посиланням на власні джерела, а згодом її підтвердив нардеп Антон Геращенко. ТСН.ua зібрав основне про чоловіка, який застрелив Вороненкова посеред білого дня в центрі Києва. Більше читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація