Товариші по службі кілера Вороненкова відзначали його неординарну фізичну та військову підготовку

Товариші по службі кілера Вороненкова відзначали його неординарну фізичну та військову підготовку

Фото: Reuters/Alisa Berezutska

Паршов був небагатослівним.

Вбивця колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова Павло Паршов був гарним спортсменом та мав попередню військову підготовку ще до потрапляння до Нацгвардії. Про це ТСН розповів телефоном його товариш по службі у батальйоні Нацгвардії "Донбас" Богдан Білий.

Білий зазначив, що у взводі "Карпатська Січ" Паршов не служив, був у іншому взводі роти "Донбасу". Під час навчань показував гарні результати.

"Був добре фізично та військово підготовленим. Було помітно, коли прийшов, що проходив підготовку. Але не говорив, чи колись проходив підготовку чи брав участь у бойових діях", - повідомив Білий.

Колишній боєць каже, що запідозрити Паршова у роботі на ФСБ не могли.

У мережі з'явилось відео вбивства Дениса Вороненкова

У мережі з'явилось відео вбивства Дениса Вороненкова

"Нічого про себе не розповідав, звичайна людина. Про те, що міг бути завербованим російськими спецслужбами, подумати було неможливо", - каже колишній боєць "Карпатської Січі".

Тодішній командир батальйону "Донбас" розповів ТСН, що під час служби Паршов не вирізнявся особливими успіхами і не запам'ятався командуванню. Звільнений був через те, що самовільно залишив військову частину. У Нацгвардії повідомили, що перевіряють інформацію щодо розшуку Паршова.

Нагадаємо, вбивцею екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова був 28-річний уродженець Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павло Паршов. Він помер у лікарні від поранень, нанесених охоронцем російського політика. Паршов перебував у розшуку з 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб.

Геращенко зазначив, що Паршов на початку 2015 року перейшов пішки український кордон з Білорусією, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки був закинутий до України, де вступив до Нацгвардії. З матір'ю Паршов не спілкувався вже кілька років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація