Геращенко назвав ім'я вбивці екс-депутата Вороненкова

вбивство Вороненкова

Автор фото, Sergii Kharchenko/TASS

Підпис до фото, Вороненкова вбили в четвер у центрі Києва

Екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбив службовець Нацгвардії громадянин України Павло Паршов, повідомив радник голови МВС України Антон Геращенко.

При цьому він заявив, що Паршов був агентом російських спецслужб.

Антон Геращенко стверджує, що, хоча Паршов офіційно ніколи не виїжджав за межі України, насправді він таємно перейшов через кордон з Білоруссю та відправився до Росії, де пройшов "курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще за часів сталінського НКВС".

Після цього, за даними радника міністра, Паршов за завданням російських спецслужб увійшов до Національної гвардії, а через деякий час звільнився з неї.

Російська сторона цю заяву поки що не прокоментувала.

Екс-депутата Держдуми від КПРФ Дениса Вороненкова, який в 2016 році втік в Україну і виступав звідси з викривальними заявами на адресу російської влади, вбили в четвер вдень у центрі Києва.

Кілера, який застрелив Вороненкова, поранив охоронець екс-депутата, він помер в лікарні. У нього знайшли паспорт на ім'я громадянина України, оголошеного в розшук за кілька злочинів.

У той самий день генпрокурор Юрій Луценко назвав дві можливі версії причин вбивства - це подання паном Вороненковим свідчень у справі екс-президента Віктора Януковича і намір колишнього депутата розслідувати корупцію в російських держструктурах. Зокрема, контрабанду через територію України, якою нібито займалися співробітники ФСБ.

Незадовго до брифінгу генпрокурора Петро Порошенко прямо назвав вбивство Вороненкова "актом державного тероризму з боку Росії". У МЗС Росії у відповідь заявили, що слова пана Порошенка про "російський слід" у вбивстві Дениса Вороненкова свідчать про те, що розслідування цього злочину не може бути об'єктивним.

В середині лютого Росія оголосила колишного депутата у федеральний розшук у справі про шахрайство. За версією слідства, пан Вороненков став організатором шахрайської схеми при продажу будівлі на Міжнародній вулиці в Москві, яка належала ТОВ "Тома".