Ексклюзиви
четвер, 23 березня 2017 14:27

"Вороненкова я одразу впізнав" - монолог свідка убивства екс-депутата Держдуми

"Вороненкова я одразу впізнав" - монолог свідка убивства екс-депутата Держдуми
Куля на місці убивства Дениса Вороненкова. Фото автора

23 березня в центрі Києва убили колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Поранені ще дві людини: охоронець Вороненкова і сам вбивця.

З жителем Києва Максимом (він просив не вказувати своє прізвище. - ред.), який працює поблизу місця вбивства і був одним з перших очевидців злочину, коротко поговорила "Медуза" .

"Це було трохи після одиннадцятої ранку, ми сиділи в офісі - це за 300 метрів від місця, де все сталося. Це самий центр Києва, ріг вулиці Пушкінської і бульвару Тараса Шевченка, готель "Прем'єр Палац" — один із найфешенебельніших у місті.

Спочатку ми почули три хлопки, а одразу після цього - ще групу і ще групу пострілів. Всього, напевно, було сім-десять пострілів.

У нас частенько хлопає щось у центрі, тому значення не надали - думали, хтось бешкетує. Тільки потім пролунали сирени, і ми вибігли. На місце щойно під'їхала "швидка" і машина поліції паркувалася. Побачив, що лежали дві людини на асфальті. Самого Вороненкова я одразу впізнав. Тіло навіть у мішок ще прибрати не встигли; воно і зараз лежить, ось я його у вікно бачу. Одразу все керівництво поліції приїхало: начальник київської поліції Андрій Крищенко прибув, начальник Шевченківського районного управління теж був.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми (оновлюється)

Очевидці кажуть, що Воронков вийшов із готелю і пішов у бік бульвару. Підбіг чоловік і відкрив вогонь. По суті, як я зрозумів, постраждали три людини - сам Вороненков, ще один чоловік - про нього важко сказати, як збирався натовп, говорили, що це міг бути перехожий. У нього потрапили кілька куль. Ще одного чоловіка одразу відвезли "швидкою" в госпіталь, тобто він точно вижив.

Вранці Воронеков дав одному з українських каналів інтерв'ю. Він говорив, що його переслідуватимуть і намагатимуться вбити. От як воно вийшло".

Зараз ви читаєте новину «"Вороненкова я одразу впізнав" - монолог свідка убивства екс-депутата Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути