Посол Японії про незаконну анексію Криму: таке Росії пробачати не можна

Посол Японії про незаконну анексію Криму: таке Росії пробачати не можна

Укрінформ
Японський уряд зберігатиме санкції проти Росії до тих пір, поки триватиме незаконна анексія Криму і до тих пір, поки Мінські угоди не будуть виконані у повному обсязі. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі. 

«Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ Японії дуже чітко дали зрозуміти: до тих пір, поки триватиме незаконна анексія Криму, до тих пір, поки Мінські угоди не будуть виконані у повному обсязі, японський уряд зберігатиме санкції проти Росії», - сказав посол.

За його словами, для Японії є важливим не допустити, щоб у силовий спосіб здійснювалися будь-які зміни кордонів чи ставилася під загрозу територіальна цілісність. «У цьому столітті таке не може бути дозволено, не може бути пробачено. Якщо країни мають територіальні суперечки, це має вирішуватися мирним шляхом, адже міжнародне співтовариство має багато правових механізмів, у тому числі Міжнародний суд ООН», - підкреслив Шігекі Сумі.

Відповідаючи на запитання, за яких умов G7 може знову стати G8, він зазначив, що це залежить від дотримання Росією ключових принципів. «G7 - на відміну, наприклад, від G20 — є групою, всі члени якої поділяють однакові цінності: демократія, права людини, верховенство права. Член G7 має дотримуватися цих трьох принципів. В іншому випадку, я не думаю, що G7 буде ефективною організацією», - зауважив Посол Японії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-