Міністерство економіки України

Верховна Рада ратифікувала Угоду про технічне і фінансове співробітництво з Норвегією

Сьогодні, 22 березня, Верховна Рада ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво, яку було підписано 18 жовтня 2016 року в Осло (реєстраційний номер законопроекту №0127).

Угода створює рамкові умови для залучення фінансової та технічної допомоги від Уряду Норвегії, а також визначає види та форми надання цієї допомоги, механізми погодження проектів техдопомоги, пільги, привілеї та імунітети для Норвезької сторони у рамках реалізації згаданих проектів.

“Ця рамкова угода стане стійкою основою для реалізації різноманітних проектів технічної допомоги. Ми прагнемо максимально підвищити ефективність використання допомоги, а це і якісне планування, і пріоритизація, і контроль за виконанням”, - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Угода також слугуватиме значними поштовхом для активізації вже наявного співробітництва між країнами. Обсяги допомоги Норвегії для України у 2015 році становили 310 млн норвезьких крон (36,5 млн євро) та були направлені на макрофінансову стабілізацію; розвиток державного управління, енергетики, енергоефективності, радіаційної безпеки; сприяння торгівлі та євроінтеграції; гуманітарну допомогу.

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json