Франція стурбована мілітаризацією окупованого Криму, яку здійснює РФ

Вівторок, 21 березня 2017, 15:39

Міністерство закордонних справ Франції висловило стурбованість через мілітаризацію Росією окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві французького МЗС, текст якої опублікував посол України у Франції Олег Шамшур.

"Через три роки після анексії Криму Росією, Франція, як і раніше, залишається рішуче налаштованою на повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що нехтування кордонами суперечить міжнародному праву і є прямою загрозою міжнародній безпеці та призводить до серйозних наслідків для міжнародного порядку, який захищає єдність і суверенітет усіх держав.

"Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням ситуації у галузі прав людини, зокрема, серед кримських татар. Відповідно до резолюції Генеральної асамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року, надзвичайно важливо, щоб регіональні та міжнародні механізми моніторингу в галузі прав людини і неурядові організації, що захищають права людини, мали безперешкодний доступ до усієї території України, в тому числі до Криму і Севастополя. Франція закликає до звільнення усіх осіб, затриманих в порушення міжнародного права", - наголосили в МЗС Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.