Ви чи житель Амстердаму: хто за комунальні послуги платить більше?

Ви чи житель Амстердаму: хто за комунальні послуги платить більше?

Наскільки сильно відрізняються ваші витрати на комуналку порівняно з жителями європейських країн? Дізнайтеся це, використавши інтерактивний калькулятор ЕП.
Вівторок, 21 березня 2017, 09:30

.

Реклама

За останні роки газ, електроенергія та опалення подорожчали удвічі-утричі. Останнє, підвищення відбулося зовсім нещодавно. Так, з 1 березня 2017 року уже в п'ятий раз зросли тарифи на електроенергію — до 90 коп/кВт-год за споживання до 100 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВт-год за споживання понад 100 кВт-год на місяць.

Подорожчання комунальних послуг не викликає позитивних емоцій. Особливо тоді, коли рахунок за опалення виріс із 150 грн у 2014 до 1500 грн у 2017.

В уряді пояснюють, що раніше ціни на газ були нижче собівартості і що весь цивілізований світ платить за комунальні послуги більше, ніж звикли платити в Україні. Але це так само не спрацьовує, тому що українець хоче, щоб разом з цінами росли і зарплати.

І тут виникає питання: яку ж частину наших доходів з'їдають комунальні платежі, багато це чи мало в порівнянні з іншими країнами. Можливо німці, поляки або інші представники ЄС так само витрачають значну частку своєї зарплати, щоб заплатити за тепло і електрику та воду?

ЕП вирішила перевірити це, порівнявши витрати середньостатистичного киянина із розходами мешканців столиць сусідніх країн.

Щоб дізнатись, скільки платите ви, введіть ваш місячний дохід та ваш сукупний рахунок за комунальні послуги.

Я заробляю:

Я витрачаю на комунальні послуги:

Реклама: