"Підтримати"
Новини
Всі новини
---

19 березня - свята, іменини, народні прикмети, день в історії


Свята сьогодні

Міжнародний день клієнта
У світі існує багато свят, які люди відзначають, виходячи зі своєї приналежності до тієї чи іншої соціальної групи — День пенсіонера, День боса, День закоханих, День підприємця... Нещодавно цей список поповнився ще одним святом — Міжнародним днем клієнта (International client's day).

На відміну від дат, століттями обростаючих традиціями, День клієнта тільки ще починає завойовувати популярність у світі. Вперше він відзначався 19 березня 2010 року

День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення України
День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 46/94, від 15 лютого 1994 року в редакції Указу Президента № 385/95 від 19 травня 1995 року) в третю неділю березня як професійне свято працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

Іменинники сьогодні: Аркадій, Олена, Костянтин, Максим, Федір

Народний календар:

Костянтинові кола
Костянтин — один з 42 мучеників, пам'ять яких святкується 19 березня.

На Русі в цей день вважалося за необхідне витоптати сніг навколо колодязів, щоб у них не стікала брудна вода. Для цього їх обходили колами. Перше коло робив іменинник — хлопчик на ім'я Костянтин.

На Костянтина спостерігали за птахами. Говорили, що у цей день завжди прилітає білий лелека. А ось ластівка могла затриматися в дорозі — і тому її «заманювали» у села, щоб вона швидше весну принесла. Але тепло, траплялося, затримувалося — і про це сповіщав дятел. Якщо він у березні починав стукати по дереву, це віщувало довгі холоди.

Цей день в історії:

1474 - У Венеції прийнятий закон про охорону авторських прав на винаходи

1918 - У США прийнято Акт про Стандарти Часу та затверджено поділ на часові пояси

1955 - народився Брюс Вілліс - американський актор, продюсер, музикант, бізнесмен

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини