$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Пєсков назвав ціну за анексію Криму підсильною для Росії

Пєсков назвав ціну за анексію Криму підсильною для Росії Пєсков уважає захоплення Криму "порятунком цілого народу"
Фото: EPA

Не варто перебільшувати труднощів російської економіки, які виникли після запровадження "кримських" санкцій, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив в інтерв'ю РБК, що ціна, яку потрібно заплатити росіянам за Крим, підсильна і її не слід перебільшувати.

Поведінка низки країн Європи та США, які запровадили санкції після анексії, на думку Пєскова, стала джерелом багатьох труднощів в економіці Росії.

"Це ті труднощі, це та ціна, напевно, яку ми всі дійсно повинні заплатити за... Це не перемога, розумієте, те, що сталося з Кримом. Це той самий історичний поворот, це, ймовірніше, напевно, порятунок цілого народу. Возз'єднання народу зі своєю країною. І за це ми платимо ціну. Велика ця ціна? Скажу так, вона дуже підсильна для Російської Федерації. Чи варто перебільшувати, по-алармістськи перебільшувати розмір цієї ціни?" – поставив риторичне запитання прес-секретар і відповів, що на його погляд, це було б абсурдом.

Пєсков знайшов низку позитивних моментів у наявності санкцій, зокрема, імпортозаміщення і зростання сільського господарства РФ.

"Пішов процес, який ми не могли зрушити в часи розкошування на нафтових грошах", – підкреслив Пєсков.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

США і Євросоюз запровадили щодо РФ санкції, зняти які готові тільки після відновлення територіальної цілісності України.