​Охендовський стверджує, що Генпрокуратура визнала його потерпілим

Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський стверджує, що Генеральна прокуратура України визнала його потерпілим у кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), повідомляє Інтерфакс-Україна.


«16 березня слідчий Генеральної прокуратури України вручив мені пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого в кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного притягнення мене до кримінальної відповідальності службовими та посадовими особами Антикорупційного бюро», - повідомив М.Охендовський журналістам у п'ятницю в Києві.

Глава ЦВК зазначив, що після вручення пам'ятки відбувся перший його допит як потерпілого, під час якого він розповів слідчому про обставини скоєння детективами та іншими посадовими особами НАБУ злочину щодо нього.

«Були названі особи, щодо яких слідчим шляхом необхідно перевірити їх можливу причетність до участі в організованій групі, члени якої, діючи за попередньою змовою, з умислом і з перевищенням наданих їм повноважень могли вчинити відповідний злочин», - заявив глава ЦВК.

Як повідомлялося, 13 грудня 2016 року М.Охендовському в аеропорту «Бориспіль» співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні по так званій «чорній бухгалтерії» партії регіонів. Він підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих та особливо великих розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті по курсу Національного банку України на момент скоєння злочинів склало майже 1,29 млн грн.

19 грудня ЦВК на своєму засіданні прийняла звернення, в якому вказала, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшук в ніч на 14 грудня не в кабінеті голови ЦВК М.Охендовського і з порушеннями законодавства.

21 грудня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 13 лютого 2017 року: глава ЦВК може залишати територію України тільки з дозволу слідчого.

У цей же день суд відмовився усувати М.Охендовського з посади голови ЦВК.

16 лютого 2017 року М.Охендовський заявив, що його адвокати подадуть клопотання до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про закриття кримінального провадження щодо нього. Він підкреслив, що очікує законне рішення САП про закриття провадження у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення.

За словами глави ЦВК, протизаконне продовження виробництва буде означати тільки те, що «НАБУ і САП навмисне виконують політичне замовлення, спрямоване на дискредитацію глави ЦВК і посилення політичного тиску на Комісію».

Михайло Охендовський. Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.