$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +10 Київ

Рада проголосувала за створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних

Рада проголосувала за створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних Депутати ухвалили законопроект про створення реєстру військовозобов'язаних
Фото: EPA

За проект закону про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних проголосували 236 народних депутатів, проти – троє.

16 березня під час ранкового засідання Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"За" проголосували 236 народних депутатів, "проти" – троє, 17 утрималися.

Згідно з текстом законопроекту, Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, зберігання, оброблення та використання даних про військовозобов'язаних для забезпечення військового обліку громадян України. Власником реєстру визначили Міністерство оборони України, а розпорядником – Генеральний штаб Збройних сил України.

До нього будуть заносити особисті та службові дані про військовозобов'язаних, водночас їхньої згоди на оброблення даних не потрібно.

Міністерство оборони України заявило про плани створити електронний реєстр військовозобов'язаних у червні 2015 року. Зазначали, що для цього використають дані Державної фіскальної, Державної міграційної та Державної прикордонної служб, а також базу виборців України.

У відомстві заявляли, що це дасть змогу оцінити обсяги мобілізаційних ресурсів країни і унеможливить ухилення від служби.

Кабмін схвалив проект закону про електронний реєстр військовозобов'язаних 5 серпня 2015 року.

Матеріали за темою