Юлія Тимошенко: За руйнацію України мають відповідати і Янукович з оточенням, і його наступники

Віктор Янукович та його оточення мають відповідати за руйнацію України в попередні роки. Так само понести відповідальність повинні й чинні високопосадовці, які перетворили владу в елемент корупції та наживи.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила журналістам у кулуарах парламенту, відповідаючи на запитання щодо ухвалення законопроекту про заочне засудження.

«Якщо абсолютно недієва влада не може притягнути Януковича та його оточення очно, то треба робити це заочно. Не може так бути, що ніхто не відповідатиме за руйнацію України, яка відбулася в попередні роки», – наголосила політик.

Вона звернула увагу на те, що документ детально опрацьований у комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який очолює член «Батьківщини» Андрій Кожем’якін. Зокрема, із законопроекту виключені норми, якими було б можливе заочне переслідування простих громадян.

Лідер «Батьківщини» впевнена, що чинну владу також «треба негайно притягати до відповідальності за те, що вона робить з Україною: штучно утримує війну, заробляючи на ній, а також прикриває війною весь економічний безлад і шабаш».

«Потрібно притягувати до кримінальної відповідальності не лише Януковича і його оточення, що є обов’язковим, а ще й сьогоднішніх корупціонерів, які перетворили парламент, уряд, президентську посаду, усі державні підприємства на елементи наживи», – переконана Юлія Тимошенко.

Голова фракції також обурилася, що в порядку денному Верховної Ради України немає законів, на які чекають люди, натомість він «нашпигований лобістськими законопроектами».

«На жаль, парламент використовується для побудови корупційних та тіньових схем», – підсумувала Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова