"Підтримати"
Новини
Всі новини

Олександр Третьяков. "Гаманець БПП" всіма силами намагається зупинити блокаду ОРДЛО


Народний депутат від президентської партії "Блок Петра Порошенко" Олександр Третьяков - особистість однозначна. Отримавши в народі гучномовне прізвисько "гаманець БПП", він всіма своїми вчинками його повністю виправдовує.

Українці вже помітили, напевно, що те, що добре влади, для народу - смерть. І навпаки.

Оточення президента Порошенка всіма правдами і неправдами намагається продовжити існування системи, яка робить нестерпним наше з вами життя.

Один з найбільш яскравих представників цього порочного кола - Олександр Третьяков.

Наведемо найбільш яскраві моменти з його політичного життя і бурхливої "громадської діяльності".

Супротивник блокади торгівлі з окупантами

Найгарячіша новина, яка червоною ниткою щодня проходить через ЗМІ та соцмережі - блокада ОРДЛО. Народ, втомлений від неоголошеної війни, людських втрат, корупції та бідності, встав на захист своїх інтересів. Активісти, нардепи, бійці АТО і пересічні громадяни заблокували залізничне сполучення і торгівлю з окупованими територіями. Це порушило грандіозні плани на розкішне життя і нескінченне збагачення перших осіб держави.

Практично вся політична еліта України висловила свою думку з цього приводу, намагаючись переконати народ, що блокада невигідна всій країні і кожному з нас зокрема. Нас лякали безробіттям, віяловими відключеннями електроенергії, зниженням рівня життя (куди нижче???) та іншими жахами. Народ слухає, але не вірить. І більше не боїться. Найстрашніше для нас - це смерть наших співвітчизників, які щодня гинуть і отримують каліцтва від рук проросійських бойовиків, з якими наша влада влаштувала торгівлю на крові.

Зрозумівши, що влада для народу не авторитет, Третьяков дістав, на його думку, козир з рукава - він намагається зупинити активістів блокади, лякаючи реакцією Заходу.

"Наші партнери - німці, французи, американці знають, що ці підприємства знаходяться на території "ЛДНР", але ці підприємства вантажать свою продукцію в Україну. І всі наші західні партнери сказали, що це правильно - 16 млрд податків вони отримують, вони не вантажать чужу продукцію, вони своє вантажать і на свою територію завозять. Якби була якась проблема, що це не правильно, не законно - то вже американці, німці, французи не говорили про це. На даний момент вони заявили, що блокада - це не правильно. Так, це красиво звучить, як "з окупантами торгувати", але це популізм"
, - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів.

Такі, як Третьяков, напевно, не знають: мета Євросоюзу та США збігається з бажаннями та потребами українського народу. І це - демократія, прозорість і боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади.

Захисник Насірова

Справа екс-глави ДФС Романа Насірова - ще один лакмусовий папірець для майбутнього України. У перспективі, вважають політичні експерти, вона може розвалити всю владну вертикаль в Україні.

Не будемо переповідати події та новини останніх днів, скажемо тільки, що і в цьому конфлікті інтересів засвітився герой нашої сьогоднішньої публікації Третьяков Олександр Юрійович.

Як тільки запахло смаженим, підтримати Насірова приїхали близькі до глави держави парламентарі від БПП Олександр Третьяков і інші депутати. Обидва намагалися перешкоджати співробітникам НАБУ провести незалежне медичне обстеження глави ДФС. Фокус не вдався - тепер проти них бюро відкрило кримінальне провадження.

«Насіров — це ключова фігура в плані політичної системи керівництва країни. Тому що з його годівниці годуються практично всі»
, — розповів політолог Олег Жданов в інтерв'ю виданню «Апостроф».

Експерти звертають увагу на те, що ця справа може розвалити всю владну вертикаль в Україні, яку в 2015 році з таким трудом вибудував Порошенко. І не даремно біля Насірова весь час крутяться "рішали" від БПП як Третьяков.

Рейдер і лотерейний монополіст

У вересні 2016 року українські ЗМІ підірвали численні публікації про те, що Третьяков, використовуючи антиросійські санкції, створив монопольне становище на лотерейному ринку для своєї компанії - «УНЛ» (Українські національні лотереї). Схема не нова, це секрет Полішинеля, оскільки експерти і журналісти добре знають, що роком раніше нардеп Третьяков взяв під свій контроль компанію УНЛ, яка до цього належала групі іноземних інвесторів.

Момент «входження» Третьякова у володіння компанією в кінці 2015 року добре зафіксований на відео, яке розмістили десятки українських сайтів, але через кілька тижнів всі статті і відео були зачищені і залишилися лише в мережі Youtube, до якої очевидно не встигли дістатися.



Раніше компанія УНЛ належала європейським власникам Пітеру Шетті (Швейцарія), Вулф Кламмерт (Австрія) і Францу Ренгхоферу (Австрія) , але з незрозумілих причин перейшла в руки офшорів, за якими формально вказані декілька нікому не відомих українських громадян.

Не треба мати сім п'ядей у чолі, щоб розуміти, що внаслідок цього відвертого правового свавілля, багатомільйонні річки хлинули в одну провладну команду. Подейкують, що саме ці засоби стали основним джерелом фінансування партійного будівництва та рішення партійних питань.

Післямова

Третьяков - давній друг Порошенко, кум самого президента і ще двох осіб - Ющенко і Табачника. Він вхожий до президента країни і очевидно саме це дає йому право здійснювати беззаконня і прикладати руку до всього, що може обіцяти непогані гроші йому і його друзям-товаришам-кумам.

І, нажаль, цій компанії абсолютно плювати, як це відбивається на репутації України і житті її громадян.

Марина Корнєва для Infokava.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме