Блокувальники показали "наказ" про розгін, поліція назвала це фейком

Понеділок, 13 березня 2017, 14:42

"Штаб блокади" ОРДЛО заявив, що місцева поліція отримала наказ про силове затримання учасників блокади.

Про це "штаб" повідомив на своїй сторінціу Facebook і опублікував наказ із начебто підписом голови поліції Донецької області, заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна.

"Новоспечений заступник голови нацполіції Аброськін підписав наказ про силовий розгін блокади торгівлі на крові. До 20 березня – учасників блокади планують взяти під варту. Більше того, Аброськін санкціонував застосування зброї проти блокувальників", - сказано у повідомленні.

Водночас, Аброськін у себе на сторінці у Facebook повідомив, що цей наказ є "фейком".

У "штабі блокади" заявили, що не вірять йому.

16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

Штаб блокади ОРДЛО відмовляється вести переговори із прем’єр-міністром.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування