"Підтримати"
Новини
Всі новини

Тесть Насірова багато років отримував вигідні підряди та вигравав у тендерах



Тесть Насірова за сім років виграв тендери на 3,39 млрд грн: корпорація Альтіс-Холдинг і ТОВ Альтіс-Спецбуд, що належать Олександру Глімбовському, найбільші підряди отримали за часів Януковича.

Корпорація Альтіс-Холдинг і ТОВ Альтіс-Спецбуд, що належать Олександру Глімбовському, тестю Романа Насірова, який з 2015 р. очолював Державну фіскальну службу України, з 2010 р виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн. Як повідомляють Наші гроші, відповідні дані оприлюднені у Віснику державних закупівель та системі ProZorro, передає Ліга.Бізнес.

Останнім виграним тендером для них стала розробка документації на реконструкцію аеродрому в аеропорту Вінниця за 0,95 млн грн.

Також повідомляється, що поспіль 2015 р вартістю 389,98 млн грн. на будівництво нового корпусу лікарні Охматдит група Альтіс фактично не виконувала, освоївши роботи тільки на 10 млн грн.

Це був найбільший підряд Глімбовського за часів, коли Насіров очолював ДФС. Менші суми Альтіс отримував від Київводоканалу: 52,92 млн грн компанія отримала завдяки тому, що водоканал прибрав з торгів сім інших фірм з цінами менше на 5-18%.

Разом з тим відомо, що компанії з групи Альтіс виступають субпідрядниками у інших фірм, які отримують значні державні замовлення.

Найбільші підряди безпосередньо Альтіс вигравав за часів Януковича.

На будівництво львівського аеропорту в рамках підготовки до Євро-2012 корпорація отримала підряди на 1,19 млрд. грн.

Ще 890 млн. грн. Альтіс отримав на будівництво транспортних розв'язок і Поштовій площі.

Розвиток терміналів аеропорту Бориспіль разом з будівництвом залу для VIP-клієнтів Державного управління справами коштувало 450 млн грн.

Нагадаємо, Роман Насіров затриманий по "газовій справі Онищенко". Суд встановив йому заставу в розмірі 100 млн грн, хоча прокурори вимагали, щоб заставу на рівні 2 млрд грн. Саме стільки, за підрахунками Національного антикорупційного бюро, завдав збитків державі Насиров, дозволивши фірмам Онищенко не платити в строк рентні платежі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини