У США за нез’ясованих обставин помер один зі співавторів "мирного плану" повернення анексованого півострова Крим 69-річний бізнесмен українського походження Алекс Оронов.

Він був посередником між російськими політиками та Доналдом Трампом і через президентського адвоката Майкла Коена допомагав їм налагоджувати зв’язки, передає The Independent.

Оронов брав участь у розробці плану щодо повернення Криму, в якому також "засвітилися" народний депутат Андрій Артеменко, адвокат Трампа Коен та давній діловий партнер глави Білого дому Фелікс Сатер. Саме ця зустріч стала згодом одним із чинників звільнення Майкла Флінна з посади радника нацбезпеки.

Подробиці цієї зустрічі в підсумку вплинули на відставку радника Трампа з безпеки Майкла Флінна.

Що стало причиною смерті, невідомо. Артеменко вважає, що Оронов не витримав тиску з боку засобів масової інформації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

План повернення Криму включав у себе ідею референдуму про передачу півострова в оренду Росії на 50-100 років та виведення російських військ з території Росії.

Коли авторитетне американське видання The New York Times, після того, як був представлений план зняття санкцій з Росї, за тиждень до відставки Флінна, розгорівся міжнародний скандал.

Артеменко був виключений з фракції "Радикальної партії", а ГПУ відкрила проти нього кримінальне провадження за підозрою у державній зраді.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у свою чергу в Кремлі заявили, що вони нічого не знають про план українського депутатата стосовно оренди Криму.