Климпуш-Цинцадзе: Крим перетворюється на територію страху

Климпуш-Цинцадзе: Крим перетворюється на територію страху

Укрінформ
Системні порушення прав і свобод людей у сьогоднішньому Криму мають спонукати світ до невідкладних дій і посилення тиску на Росію.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на міжнародному форумі «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу», повідомляє Урядовий портал.

Віце-прем'єр- нагадала, що окупаційна влада позбавляє жителів Криму свободи віросповідання, заносить українських активістів у списки терористів, перешкоджає праву на мирні зібрання, переслідує національно-культурні представницькі органи кримськотатарського народу і ЗМІ. Та найбільший цинізм, за її словами, Кремль продемонстрував, визнавши Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією. 

«Усе це відбувається на тлі перетворення Криму на мілітаризовану зону. І найстрашніше, що півострів перетворюється на територію страху. Системні порушення прав і свобод людей в сьогоднішньому Криму повинні спонукати світ до невідкладних дій і посилення тиску на Росію», - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що йдеться не про лише про безпеку регіону, а й майбутнє всього світу.

«Історія переконливо свідчить про те, що гібридна окупація, пропагандистські кампанії, брехня контрольованих ЗМІ, дипломатія подвійних стандартів призводять до концтаборів... Це випробування для всього вільного світу на нашу спроможність опиратися знищенню прав і свобод людини. І повернення Криму Україні, я переконана, буде найшляхетнішою гуманітарною операцією в історії!» - зазначила віце-прем'єр.

Нагадаємо, за оцінками Freedom House територія Криму оцінюється як невільна. За роки окупації в Криму зникли безвісти 17 людей, 12 загинули, 39 політв`язнів, десятеро з яких уже засуджені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-