Марш націоналістів: під Радою палили фаєри

мітинг

Автор фото, ВВС

Близько 7-8 тисяч людей мітингували під Верховною Радою. Цю акцію націоналістів приурочили до третьої річниці втечі екс-президента Віктора Януковича.

Учасники висловили владі свою "негативну позицію" щодо Мінських угод, вимагали виборів ВР і президента, знизити тарифи, а також заборонити торгівлю з непідконтрольними територіями.

Загалом ситуація під Радою була спокійна, повідомив кореспондент ВВС Україна з місця подій.

марш

Автор фото, ВВС

Учасники пройшли маршем від Майдану Незалежності, вулицею Інститутською до парламенту. Вулиця Грушевського була перекрита, повідомляє кореспондент ВВС Україна.

Активісти тримали прапори ВО "Свобода", "Правого сектору" і партії "Національний корпус", яку створили ветерани батальйону "Азов".

марш

Автор фото, ВВС

Навпроти вулиці Банкової протестувальники підпалили кілька димових шашок. Хоча дим від них пішов не на силовиків, а на протестувальників.

На акції були присутні 6 тис. правоохоронців.

"Націоналісти виступають за нові вибори президента і Ради", - заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. За його словами, потрібно також ухвалити закон про вибори за відкритими списками.

цукерка і квиток

Автор фото, ВВС

Підпис до фото, Учасники принесли президенту "квиток" у російський Ліпецьк, до фабрики "Roshen"

Один з організаторів маршу депутат Андрій Іллєнко розповідав ВВС Україна, що акція планувалась мирною.

На мітингу виступили Василь Шкляр і Степан Хмара.

Марш рушив до Ради

Автор фото, ВВС

Підпис до фото, Марш рушив до Ради
дим

Автор фото, ВВС

Підпис до фото, Напроти вулиці Банкової протестувальники підпалили кілька димових шашок

У протесті брали участь багато підлітків. Значна частина учасників приїхала з регіонів.

"За три роки після втечі Януковича не виконано інших вимог Майдану. Люстрацію проведено на папері, убивці не покарані, деолігархізація не відбулася, триває зрадницька зовнішня політика, продовжується торгівля з окупантом", - заявляв пан Іллєнко.

марш

Автор фото, ВВС

Нацгвардія на Банковій

Автор фото, ВВС

Підпис до фото, Нацгвардія на Банковій охороняє прохід до Адміністрації президента

Учасники хочуть "висловити владі свою негативну позицію щодо зрадницьких Мінських угод, щодо недопустимості виборів на окупованих територіях, з вимогою розірвати дипломатичні відносини з агресором", йдеться на сайті ВО "Свобода".

марш

Автор фото, ВВС

"Ми проводимо мирну і конструктивну акцію. Ми не хочемо провокацій. Маємо політичні вимоги. Не збираємось влаштовувати балаган і безлад. Закликаємо і владу не провокувати. Бардаку не буде", - розповідав ВВС Україна пан Іллєнко.

"Поки перспектива спільної партії "Свободи" і нацкорпусу Білецького незрозуміла. Спочатку ми просто намагаємось проводити спільні акції. Справа покаже перспективу об'єднання", - розповів співрозмовник ВВС Україна в керівництві "Свободи".

Акція тривала кілька годин. Організатори заявили про її закінчення і подякували за порядок.