Астрономи NASA анонсували сенсаційне відкриття (відео)

О 20.00 за Києвом американське аерокосмічне агентство розпочне прес-конференцію "Відкриття за межами нашої Сонячної системи".

Оголошення вже схвилювало вчене співтовариство та ЗМІ. Фото: NASA.

Американське аерокосмічне агентство NASA 22 лютого скликає прес-конференцію з приводу відкриття, зробленого за межами Сонячної системи. Про це повідомляє прес-служба відомства, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Трансляція вестиметься на сайті агентства і на телеканалі Nasa TV, початок - 20:00 за київським часом. Тема виступу, зазначена в прес-релізі - "Відкриття за межами нашої Сонячної системи".

В анонсі йдеться, що будуть представлені нові дані про планети, які обертаються навколо зірок, крім нашого Сонця, що відомі як екзопланети. Оголошення уже схвилювало вчене співтовариство і ЗМІ.

За найоптимістичнішими припущеннями, аерокосмічне агентство може оголосити про те, що за межами Сонячної системи була знайдена якась планета, де теоретично можливе життя. Екзопланета - планета, яка обертається навколо зірки, яка не є Сонцем.

Довгий час завдання з виявлення планет біля інших зірок виконати було неможливо, оскільки планети надзвичайно малі і тьмяні у порівнянні з зірками, а самі зірки знаходяться далеко від Сонця (найближча - на відстані 4,24 світлових роки).

Перші екзопланети були виявлені в кінці 1980-х років. На 16 січня 2017 року достовірно підтверджено існування 3563 екзопланет в 2674 планетних системах, з яких в 601 є більше однієї планети.

Переважна більшість відкритих екзопланет виявлено з використанням різних непрямих методик детектування, а не візуального спостереження. Більшість відомих екзопланет - газові гіганти і більше схожі на Юпітер, ніж на Землю.

"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...