Відведення зброї на Донбасі знову зірвалося - Ірина Геращенко

Відведення зброї на Донбасі знову зірвалося - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що в рамках неформальної Мінської платформи відбулася зустріч депутатів з українським представником в ключовій безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, Євгеном Марчуком.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"(Євген - ред.) Марчук розповів депутатам про реальний стан речей щодо порушення режиму тиші, він оцінює безпекову ситуацію останніх днів як непросту, він говорить про відносне зменшення обстрілів в останні два дні (при цьому гарячими залишаються Маріупольський і Авдіївський напрямки), і констатує, що відведення зброї до 21 лютого було зірвано (відбулося лише на деяких ділянках)", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що згідно чергових домовленостей в Мінську і міністрів закордонних справ нормандського формату в Мюнхені, до 20 лютого мало відбутися відведення важкої техніки вздовж всієї лінії зіткнення і припинення вогню.

"Це дуже важливі зустрічі, які дають депутатам інформацію про хід переговорів, певні деталі, дають можливість обмінятися думками, і відчути нам, учасникам Мінських груп, настрої і позиції всіх депутатських фракцій", - підкреслила Геращенко.

За її словам, під час цієї зустрічі обговорювалась діяльність СММ ОБСЄ, "жорстко засудили  визнання РФ так званих документів ОРДЛО, цей жест недоброї волі ускладнює мінський процес".

Геращенко підкреслила, що на думку народних депутатів, українська сторона на ТКГ має ставити перед РФ питання про скасування цього указу, оскільки на українських територіях мають бути тільки українські документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-